Бойко Борисов инспектира строителството на новата спортна зала в с.Тополово

Днес Бойко Борисов посети село Тополово, където провери как върви строителството на новата спортна площадка. Там той бе посрещнат от децата от отборите по баскетбол и волейбол в селото, както и техните родители.

В делегацията бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на здравеопазването, проф. д-р Костадин Ангелов, както и кметът на община Асеновград, д-р Христо Грудев.

Това е първото съоръжение, което ще стане по програмата за физкултурните салони. Във Варна също се прави, но тук са най-напред“, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По време на посещението в Тополово Борисов припомни, че 2,7 млн. ваксини от Пфайзер ще дойдат у нас през следващите два месеца.

„Аз съм убеден, че като имаме ваксинирани над 3 милиона и с тези, които са оздравели, ще имаме колективния имунитет, за да се махне тази пандемия. Казвам това, защото всичко е договорено, да не вземе някой да си припише заслугите“, каза още Бойко Борисов.

„Това, което ме притеснява е, че от „Джонсън и Джонсън“ ваксината, която още не е излязла на пазара, другата седмица идва, но започват и за нея да говорят разни работи, неприятни. Търговската война върви със страшна сила, а и цените се вдигат със страшна сила. „Пфайзер“ бяха 12 евро, станаха 15,5 евро, сега за 2022-23 година се подписват договорите на ЕС за 900 000 000 ваксини, но на цена 19,5 евро. Т.е. от това, което като опитен човек знам, щом договори сега се правят за след година, сега най- се плашим от новия френски щам, толкова щамове още ще се явят и тия 900 милиона ваксини, ще струват близо 18 млрд. евро. И после  първо една игла, после две, вече три, а и четвърта игла ще се появи. Затова, в следващите бюджети финансистите трябва да залагат много по-големи буфери за ваксини. Освен това и за децата не са казали кога и как ще се ваксинират, за да продължат нормално учебния процес. Но тази новина от петък още ме радва. И за този и другия месец имаме ваксини от „Пфайзер“, имунизацията върви с пълна сила, а тези дни ще получим график и по седмици как ще идват„, каза Борисов.

На тръгване от Тополово Бойко Борисов се снима с младите спортни надежди от селото.