Тече мащабна спецакция на територията на РУ-Асеновград

Провежда се мащабна спецакция на територията на РУ-Асеновград. Проверяват се частни домове, търговски обекти, автомобили и хора на територията на крайните квартали и махали

Специализираната акция стартира от 7 ч. тази сутрин и е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения.

В специализираната операция участват служители от районното управление, пловдивските отдел „Икономическа полиция“ и сектори „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление. Включени са и представители на ТД НАП, Агенция „Митници“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

От смесените екипи се проверяват частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора на територията на крайните квартали и махали в Асеновград, Садово и селата Болярци и Боянци, а до края на акцията в обхвата им ще влязат и други населени места.

Междинни резултати от операцията ще бъдат предоставени на брифинг в 11 ч. днес пред полицейската приемна в квартал „Лозница“ в Асеновград от директора и заместник директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов и комисар Радослав Начев.