Пациентско НПО ли ще приготвя храната за социалните звена на Асеновград?

DIGITAL CAMERA

Общината сключи договор за приготовление и доставка за почти 1,6 милиона лева за срок 2 години

 Сдружението „Национална асоциация за защита на пациента“ ще е субектът, който в продължение на 24 месеца ще има ангажимент пред Община Асеновград да приготвя и доставя храната за социалните институции и центрове. Общата стойност, на която е договорена доставката е 1 598 025 лева. Със сигурност в подробния договор са описани  всички социални институции и центрове от семеен тип, както и мрежата на диетичното хранене за диабетици и възрастните хора с увреждания, които следва да се обслужват.

 По неофициална информация мястото, от където диабетиците ще си получават храната, ще е ресторант „Сани“. По предишния договор се ползваше столовата база на фирма „Асенова крепост“, припомнят паметливи. Притесненията сега са, „че новото място е доста неудобно поради отдалечеността си за мнозина от потребителите, а те са възрастни и не добро здраве хора.

 Най-вероятно няма проблем в обстоятелството, че настоящият доставчик на практика е неправителствена организация. Репортерска проверка на „Асеновградски новинар“ показа, че наистина сред изброените приоритетни дейности на въпросното сдружение, са защита правата на пациентите в здравния сектор, но като последен акцент е описано и всички други разрешени от закона дейности, в които могат да се занимават. Приготвянето и доставката на храна – също. Какви други ангажименти са договорирани с тези доставки до момента не огласено от страна на Община Асеновград. /АН/