Сдружение „Станимашка фотографчийница“ спечели ценен проект

Прекрасна новина тиражираха активисти от най-ценното асеновградско НПО в сферата на културни ценности, памет и традиции, „Станимашка фотографчийница“. Сдружението спечели финансиране за 2023 г. от Национален фонд Култура по програма „Социално ангажирани изкуства“. В много голяма конкуренция от 267 кандидатури то е сред 65-те одобрени.

    Финансирането ще бъде използвано за продължаване традициите на Ретро-феста, за създаване на изложби, концерти, постановки и други събития, свързани с основната мисия на сдружението – издирване, събиране, опазване и представяне на културно-историческото ни наследство.

    Благодарим на партньорите ни от НЧ „Св. Преп. Паисий Хилендарски“, Градска библиотека, Театрална „Работилница за мечти“, „Дом на традициите“, Фондация „Памет“, ТВСАТ, НЧ „Родопска искра 1880“ и всички останали, които ни подкрепиха и помогнаха, заявиха вдъхновените инициатори. „Асеновградски новинар“ изказва възхищение пред дългогодишните ценни и  високосмислени инициативи на сдружението в полза на паметта и традициите на станимашките бит, история и послания. /АН/