Филип Гурдев, на 31 години, кандидат за кмет на село Конуш, община Асеновград от партия Български демократичен съюз „Радикали“

Един от основните приоритети за мен е разширяването и почистването на гробищния парк в с. Конуш. Към момента вече свободни места в гробищния парк почти няма. Това е сериозен проблем,за всички жители в селото.
На 2-ро място за мен стои проблемът със почистването на канала, който минава през цялото село. Коритото му,не е чистено от 3 или 4 години, вероятно и повече. Почистването му е наложително, защото задържа обратни води, от които се усещат неприятни миризми за жителите на селото. Почистването на речното корито е и от съществена важност за безопаснотта на населението, защото всички помнят как преди години наролет, със топенето на снеговете, каналът е преливал и наводнявал къщи, давели са се домашни животни.
На 3-то място ще разреша проблема със налягането на питейна вода, или дори липсата ѝ със дни наред от ранна пролет, почти до есента. Това засяга главно горната част на селото, заради географското разположение. Създава много голям дискомфорт на жителите.
На 4-то място искам да поставя асфалтирането на някои улици. Има такива,които са с поставени нови бордюри и работата по тях е почти готова, но трябва да се довърши. Разбира се, не само те, защото в селото все още има улици, които независимо, че са в центъра, все още нямат асфалт.
На 5-то място поставям сигурноста на жителите на Конуш. Смятам, че за безопасността на хората трябва да се поставят камери на входовете на селото. Преди около 3 години бе ограбена къща в 8.00 ч. сутринта, близо до центъра и само благодарение на камерата на съседното село, извършителите бяха намерени.
Има сметища в селото, които трябва да бъдат изринати и подравнени.
В селото ни има доста млади хора, но не и забавления за тях. Имахме футболен отбор, който вече не съществува. Иска ми се той да бъде възроден отново. Младежите имат нужда от една фитнес зала, защото пътуват до Асеновград за фитнес, а това им коства повече финанси и време. За подрастващите има нужда от стрийт фитнес площадка, защото освен да скачат с велосипедите по стълбите и играят на телефоните, други забавления няма, нямат и обособено място да спортуват. Имаме прекрадни детски паркове, които имат нужда от сондажи, за да се поддържат. Частно лице от Конуш изрази готовност да направи благотворително сондажите, а друг жител от селото ще финансира построяването на детска беседка с чешма в един от парковете. Тази чешма ще построя лично аз.
Имаме прекрасен пенсионерски клуб, в който няма кабелна телевизия. Ще бъде поставен Булсатком и платен абонамент за цялата 2020г. Пенсионерите освен това имат нужда и от подкрепата на младежите за цепенето и прибирането на дървата им за огрев през зимата. Това ще е нещото, което заедно ще осъществим за възрастните хора.
Има възрастни хора, които нямат улично осветление пред къщите си, както и такива, които живеят сами и не се чувстват в безопасност. Две от жените в селото ме помолиха да им монтирам улично осветление ако стана кмет.
Това са част от проблемите на нашето красиво село. Ще направя всичко възможно почти всички те да бъдат решени през моя мандат. Един мандат с по-малко думи и повече работа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!